Onderzoek

New horizons: hoe diverse groeistrategieën digitalisering in de verzekeringsindustrie kunnen bevorderen

Januari 13, 2017

In dit rapport onderzoekt Willis Towers Watson in samenwerking met Mergermarket de M&A trends in de verzekeringssector.

We hebben 200 senior-level executives ondervraagd met als doel de veranderende houding van verzekeraars ten opzichte van digitale technologieën inzichtelijk te maken en om te onderzoeken in welke mate bedrijven hun M&A strategieën aanpassen om hun digitale ambities te kunnen realiseren.

How would you characterise the level of adoption of digital technologies in the insurance sector compared to other financial service sectors?

Towers Watson Media

Het onderzoek laat zien waar verzekeraars hiaten zien in hun digitale mogelijkheden en hoe ze van plan zijn deze te dichten. Geloven ze, bijvoorbeeld, dat digitale transformatie geleid kan worden van binnenuit het bedrijf? Of zul de race om de voordelen van digitalisering zo snel mogelijk te benutten een nieuwe golf van corporate transacties tot gevolg hebben?