Ga naar de hoofdinhoud
Artikel | Risk Perspectives

NHT-dekking kan tekort schieten bij schade door terrorisme

Credit, Political Risk and Terrorism
N/A

Door Maarten Boersen | September 3, 2019

Het terrorisme risico is gestegen. Schade door terrorisme brengt enorme financiële gevolgen met zich mee. NHT biedt onvoldoende dekking.

De terroristische aanvallen van 11 september op het World Trade Center hebben de manier waarop de wereld kijkt en terrorisme behandelt veranderd. Sindsdien heeft de wereld te maken gehad met een overvloed aan nieuwe risico's met betrekking tot terrorisme. Terreurgroepen voeren aanvallen uit op manieren die we nog niet eerder hebben gezien, en benadrukken het belang voor organisaties om zichzelf en hun activiteiten te beschermen. Nederland is een dichtbevolkt land met een kwetsbare infrastructuur. Terrorisme is een reëel risico dat omvangrijke financiële gevolgen met zich mee kan brengen.

NHT-dekking

Veel organisaties hebben een dekking via de NHT pool. Dit is een herverzekeringspool waarbij deelnemende verzekeraars samen met de overheid en herverzekeraars de schade door een terroristische aanslag tot een bedrag van 1 miljard euro per jaar vergoeden. Indien de schade door terrorisme in hetzelfde jaar hoger is dan 1 miljard euro, krijgen de deelnemende verzekeraars niet alle schade vergoed. Op basis van het solidariteitsprincipe, zal de jaarlimiet verdeeld worden. Daarnaast geldt een limiet van €75.000.000 euro per adres voor materiële belangen. Het is in geval van schade nog maar de vraag of uw organisatie volledig schadeloos gesteld zal worden.
Daarnaast zal de schadeafwikkeling, gelet op de procedure die de NHT voorschrijft, tenminste twee jaar duren.

Een aanvullende terrorisme dekking

De markt voor terrorismeverzekering blijft innovatieve producten ontwikkelen om de schade door terrorisme te verzekeren. Kopers kunnen profiteren van uitgebreide definities en nieuwe producten die hun risico’s beter dekken. Een aanvullende terrorismeverzekering beschermt organisaties tegen materiële schade in het geval van een aanval. Willis Towers Watson biedt verzekeringsexpertise aan elke organisatie die actief is in dichtbevolkte steden of op locaties die een grote aantrekkingskracht uitoefenen op terroristische groeperingen.

Gerelateerde Onderwerpen

Contact Us