Gå til primært indhold
Artikel

Ny forskning i de økonomiske fordele ved at forebygge

Risk & Analytics|Insurance Consulting and Technology
N/A

Af Kristine Seest | 14. December 2020

Et bredt samarbejde skal dokumentere den økonomiske effekt af at installere skadeforebyggende teknologi i bygninger.

Tyverialarm, vandlækningsdetektor, brandalarm, sprinklersystem, adgangskontrolsystem – markedet byder på et stort udbud af teknologier, der er udviklet til at forebygge skader og skærpe sikkerheden i en bygning. Systemerne udløser ofte automatisk en alarm, hvis sikkerheden er truet, og det kan reducere omfanget af skader i ulykkestilfælde og være med til at redde både menneskeliv, bygninger og inventar.

Problemet er blot, at der ikke eksisterer viden om den værdi, en virksomhed opnår ved at investere i disse skadeforebyggende teknologier. Det stiller virksomheder i et dilemma, når de skal træffe beslutninger og lægge budgetter, og det er baggrunden for et ph.d.-projekt, som Willis Towers Watson gennemfører i samarbejde med Syddansk Universitet.

Der kan være behov for at vide, om investeringen lønner sig på den lange bane”

Simon Sølvsten
Ph.d-stipendiat og Practice Lead

»Vores kunder synes generelt, at det giver god mening at investere i skadeforebyggende systemer til deres bygninger for at reducere omfanget af skader i tilfælde af en ulykke. Men det er systemer, der kræver investeringer, og derfor kan der være behov for at vide, om investeringen lønner sig på den lange bane – og at det ikke bare er sund fornuft, men også god forretning at installere skadeforebyggende teknologier,« siger ph.d.-stipendiat og Practice Lead Simon Sølvsten fra Willis Towers Watson.

Ud over Syddansk Universitet samarbejder Willis Towers Watson med 13 af landets kommuner, Region Syddanmark og fire forsikringsselskaber, som alle bidrager til projektet med viden og data.

Evidens styrker beslutningsgrundlaget

Det er Willis Towers Watsons erfaring, at jo bedre dokumentation og jo bedre skadeopgørelser en virksomhed kan fremlægge, desto bedre står de i forhandlingen med forsikringsselskaberne.

»Det er positivt, at forsikringsselskaberne lægger vægt på de informationer, de modtager fra vores kunder, og jeg håber, at projektet kan supplere med evidensbaseret viden, der kan bruges til at skabe større systematik i måden at afdække og prissætte risici,« siger Simon Sølvsten.

I midtvejsevaluering af ph.d.-projektet lagde både vejleder og censor vægt på, at projektet er ambitiøst og relevant for både forsikringsbranchen og for samfundet generelt – og at det er et område, der hidtil ikke er blevet forsket væsentligt i.

Forskningsresultater præsenteres på konference

Willis Towers Watson holder konference 27. januar 2021, hvor nogle af de foreløbige resultater fra ph.d.-projektet bliver præsenteret. Konferencen bliver afholdt online og er målrettet beslutningstagere, der har ansvar for drift, vedligeholdelse eller forsikring af bygninger.

Ud over Simon Sølvstens oplæg om ph.d.-projektet vil der være oplægsholdere fra både forskningsmiljøet, offentlige organisationer og private rådgivningsvirksomheder – og omdrejningspunktet i samtlige oplæg er de risici, der er særligt centrale for bygninger, byggeri og byer i den nærmeste fremtid.

Læs mere om konferencen, og tilmeld dig på riskconference.dk

Download
Titel Filtype Filstørrelse
New research into the benefits of preventing damages PDF .2 MB
Forfatter

Kommunikationskonsulent

Kontakt

Head of Exposure and Vulnerability Research

Relaterede Løsninger

Contact Us